Vergoeding


Logopedie zit in de basisverzekering. Dat betekent dat de zorgverzekeraar de logopedische behandeling vergoedt. Er worden geen eisen gesteld aan het maximaal aantal behandelingen. Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt het eigen risico in de zorg. Hierbij gaat het om bijvoorbeeld onderzoek in het ziekenhuis, medicijnen en logopedie. Voor 2022 is dit € 385. Dat betekent dat u de eerste € 385 die u aan zorg besteedt, zelf moet betalen. De zorgverzekeraar verrekent dit met u.

Logopedisch centrum De WeerKlank heeft een contract met alle zorgverzekeraars. Als u een naturapolis heeft (de meeste mensen hebben deze), heeft u geen omkijken naar de declaraties. Logopedisch centrum De WeerKlank regelt dit rechtstreeks met uw zorgverzekeraar. Als u een restitutiepolis heeft, krijgt u een nota. Deze moet u zelf betalen. U kunt deze indienen bij de zorgverzekeraar. Die betaalt u dan.

In 2022 liggen de kosten voor een behandeling tussen de 33 en 38 euro per behandeling. Voor een eerste afspraak is vaak een hoger tarief omdat daar meer administratie bij hoort.

Bent u verhinderd? Kunt u niet op de afspraak komen? Meldt u dan op tijd af: minimaal 24 uur van te voren. Doet u dit niet en u komt niet op de afspraak, dan moet u deze wel betalen.